L´Institut Mèdic per la Imatge redueix temps i guanya qualitat en la ressonància magnètica

L´Institut Mèdic per la Imatge redueix temps i guanya qualitat en la ressonància magnètica

El centre manresà ha assolit una millora important gràcies a l'actualització de l'aparell, que el fa únic a la comarca

13.11.2014 | 08:45

El doctor Páez i Sergi Guillén observen una imatge de la ressonància
El doctor Páez i Sergi Guillén observen una imatge de la ressonància 
 
 

Més qualitat d'imatge i menys temps per fer la ressonància magnètica. Captar alteracions en el cartílag del genoll impossibles de registrar fins ara. I, pensant en les persones amb problemes renals o que tenen alguna al·lèrgia, poder-los fer una ressonància per a temes vasculars (angiografia) sense que hagin de prendre el contrast.

Són les millores més destacades que ha incorporat l'aparell per fer ressonàncies magnètiques de l'Institut Mèdic per la Imatge (IMI) de Manresa fruit de la seva actualització. Si fa o no fa, és com passar de veure la imatge en qualitat normal a veure-la en alta definició.

De l'aparell només se n'ha aprofitat l'imant, que pesa set tones; la resta és tot nou. Econòmicament, fer l'actualització ha suposat una inversió important. A canvi, l'IMI s'ha posicionat com un dels únics centres de Catalunya que en disposa. Pep Lobaco, gerent de l'empresa, explica que, al món, només hi ha un parell o tres de proveïdors. A ells la feina els l'ha fet Siemens. Afegeix que la millora els permet realitzar estudis que fins ara "només podien fer hospitals de tercer nivell com el Clínic", la qual cosa situa el centre manresà "a dalt de tot" quant a la tècnica. El següent ja són aparells molt específics destinats a fer investigació més que no pas exploracions.

Enllaç a la noticia original :
http://www.regio7.cat/manresa/2014/11/13/linstitut-medic-imatge-redueix-...